Çolak Yapı olarak; tadilat, seramik uygulama, alçı ve boya, dış cephe mantolama, kapı ve pencere sistemleri, doğal taş uygulamaları, kartonpiyer ve asma tavan, elektrik ve su tesisatı, zemin kaplamaları, mutfak dolapları satış ve uygulama hizmetleri ayrıca boya badana, stropiyer, kartonpiyer, alçı, alçıpan, asma tavan, yağlı boya, silikonlu boya, plastik boya, duvar kağıdı, saten boya hizmetleri vermekteyiz.
Uygulama yapılacak yere ücretsiz keşif hizmetimiz mevcuttur. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her noktasına profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Müşterilerimizinde desteği ile teknolojik gelişmelere ayak uydurarak sizlere daima en iyisini ve kalitesini sunmaya özen göstermekteyiz. “Kaliteli iş, memnun müşteri, yeni sipariş” prensiplerini kabullenerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Dış Cephe Mantolama
Dış cephe ısı yalıtımı veya diğer adıyla Mantolama her yapı için olmazsa olmazdır. Dünyada çok yaygın olarak kullanılsa da Türkiye’de son yıllarda kullanımı artış göstermiştir. 2009 yılında yapılan yeni yasal düzenlemeyle Isı yalıtımı her yapı için yasal zorunluluk haline getirildi. Bu sayede son yıllarda hızlı bir gelişim göstererek hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldürdü.
Neden Mantolama yaptırmalıyız?
Kışın sıcak yazın serin evler için yaptırmalıyız
Doğalgaz faturanız neredeyse yarı yarıya düşecektir
Enerji sarfiyatı azalacağından çevrenin korunmasına katkı sağlamış oluruz
Binanızın görünümünü ve kalitesini değiştirerek değerini artırır
Isı dengesizliğini azaltarak yapı malzemelerinin difüzyona uğramasını engeller ve binanızın ömrünü uzatır.
Isı yalıtımı yasal zorunluluktur
Mantolama Nasıl Yapılır?
Isı yalıtım levhası, Yapıştırma harcı, Isı yalıtımı sıvası, Dekoratif kaplama sıvası, Donatı filesi, Mekanik tespit dübeli, Köşe profili, Subasman profili, Damlalık, Dilatasyon, Denizlik profili, Dış cephe boya.
Yüzey hazırlığı : Uygulama yapılacak yüzey tozdan, kirden ve nemden arındırılmalıdır. Dökülme ya da kabarma olan yüzeyler özel tel fırçalar ile temizlenmeli, çatlak ve kırık yerler onarılmalıdır.
Subasman Profilinini Yerleştirilmesi : Mantolama uygulaması için kullanılan mantolama levhaları subasman profiline içerisine yerleştirilerek düzgün bir hat oluşturulması sağlanmalıdır.
Mantolama Levhalarının Yapıştırılması : Levhaların yapıştırılacak yüzeylerinin kenarları boyunca çerçeve metodu ile yapıştırma harcı sürülür. Levhaların ortalarına noktasal yapıştırıcı sürülür.
Mantolama Levhalarının Dübellenmesi : Yapıştırma işleminde kullanılan harcın kurumasından ortalama bir gün sonra rüzgar ve türbülans etkilerini önlemek amacıyla, ısı yalıtım malzemeleri plastik dübel ile metrekareye altı adet gelecek şekilde dış cepheye tespit edilir.
Köşe Profillerinin Yerleştirilmesi : Bina dış yüzeyindeki köşelere su ve rüzgar etkileri ile mantolama sisteminde oluşabilecek ayrılma risklerini engellemek ve düzgün köşeler elde etmek için köşe profili uygulaması yapılır. Damlalık, dilatasyon ve denizlik profilleri konulması gereken yerlere uygulanır.
Fileli Sıva Uygulaması : Mantolama levhalarının üzerine birinci kat sıva uygulaması yapılır, çatlama ve kopmaları engelleyen donatı filesi ilk kat sıvanın içine gömülerek yerleştirilir. Sıva kurumadan daha kalın olan ikinci kat sıva uygulaması yapılır.
Dekoratif Dış Cephe Kaplamaları ve Dış Cephe Boya Uygulaması : Sıva uygulaması tamamen kuruduktan sonra çimento esaslı mala ile uygulanabilen son kat dekoratif kaplama tekstürlü bir görünüm verilerek uygulanır. Dekoratif dış cephe kaplaması yapılırken, yukarıdan aşağıya doğru hızlı bir şekilde uygulanmalı ve estetik görünümü bozacak hatalı uygulama yapılmamasına dikkat edilmelidir.
Dekoratif dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak mantolama uygulaması sonlandırılır.
Isı yalıtımı ile ne kadar tasarruf edilir?
Mantolama yapılacak binanın yaşı, malzeme kalitesi ve işçilik kalitesi bu oranın % 30 ile %60 değişmesine neden olan faktörlerdir. Ucuz Mantolama denen iki kelimeye takılıp kalmazsanız binanıza yaptıracağınız yalıtım, kendini 2-3 yıl içerisinde amorti eder. Hem yaşam kaliteniz artacak hem de paranız 2-3 yıl içerisinde geri dönecek, hem de binanız değerlenecek.